Wie ben ik?

Mijn naam is Ae Ra Van Geel, getrouwd en mama van Nia (2013) en Ilja (2016). Ik ben geboren in Zuid-Korea en na adoptie opgegroeid in de landelijke, Belgische Noorderkempen.

Mijn basisopleidingen zijn:
– Toegepaste psychologie
– Master Sociale en culturele antropologie

Daarnaast volgde en volg ik verdiepende opleidingen, zoals:
– basismodule Verlies, rouw en emotionele pijn van kinderen en jongeren (De Bleekweide, Gent)
– 3-jarige opleiding tot Adoptiecoach (Adoptee & Foster Care, Nederland)
– specialisatiejaar Hulp verlenen bij complexe verwerkingsprocessen en trauma (Interactie-academie, Antwerpen)
– 2-jarige Mastercourse School voor systemisch bewustzijn

In mijn vorige jobs binnen Integrale jeugdzorg (Bijzondere jeugdzorg en CLB) begeleidde ik kinderen, jongeren, ouders en gezinnen. Ik heb er gezien en geleerd dat vroege levensgebeurtenissen een grote impact hebben op mensen. Niet zelden werken die door in de relatie met hun eigen kinderen. Ik besteed daarom aandacht aan hoe deze ervaringen in het lichaam opgeslagen werden en hoe ze ontladen kunnen worden.
In beide jobs richtte ik me steeds op het gezin als geheel aangezien niemand functioneert als eilandje. Gezinsleden zijn verbonden in alles wat ze doen en niet doen, in wat ze zeggen en niet zeggen. Er is permanente uitwisseling en invloed op elkaar. In mijn ogen ligt een belangrijk deel van het werk en het proces in de wisselwerking tussen gezinsleden. Daarom werk ik systemisch en nodig ik ouders steeds uit stil te staan bij hun eigen rugzak en wat ze van daaruit binnenbrengen in hun eigen gezin. Binnen een begeleiding is er zeker ruimte om aan de slag te gaan met de noden en behoeften van de kinderen, maar steeds gekaderd als signaal binnen het groter geheel. Dit wil zeggen dat ouders altijd betrokken worden in een begeleiding.
Als antropoloog heb ik aandacht voor ieders culturele eigenheid en diversiteit.

Ik werkte samen met veel scholen en diensten in de Noorderkempen en ken intussen zeer goed de weg in de sector van de jeugdhulp en van het onderwijs. Hierdoor kan ik gericht doorverwijzen indien nodig.

Mijn doel is dat kinderen, jongeren, ouders en gezinnen opnieuw veiligheid, geborgenheid en afstemmingen vinden bij zichzelf en bij elkaar.



Ik ben aangesloten bij de Beroepsvereniging voor psychologisch consulenten (BPC).